Si hei til Asle, vår nye konsernkontroller!

31. mai 2024

Asle Johansen er 32 år og nylig ansatt som konsernkontroller i Kronsteingruppen. Det beste med den nye jobben synes han helt klart er folkene han jobber med. At hele gjengen drar i samme retning og spiller hverandre gode. I tillegg til Excel da så klart, hva i all verden skulle man gjort uten Excel..?

Asle har en bachelor i Økonomi og Administrasjon fra UiT, og kommer nå sist fra stillingen som økonomikontroller i Torghatten Nord. Han er opprinnelig fra Alsvåg, men har bodd i Tromsø de siste 10 årene sammen med samboeren Maria. Sammen har de sønnen Olav på 1,5 år.

Flyttet hjem til Vesterålen

Men nå har altså hele familien plutselig bestemt seg for å snu nesa hjemover til Vesterålen igjen, hva kommer det av?

– Vi hadde snakket om å flytte hjem igjen en liten stund. Å komme nærmere familien i Øksnes, og at Olav får vokse opp i Vesterålen. Vi var ikke helt klare enda, men så dukket denne jobben opp og flytteplanene ble plutselig fremskyndet, sier Asle.

Hadde sett seg ut Kronsteingruppen

Asle hadde nemlig sett seg ut Kronsteingruppen som et av selskapene han kunne tenkt seg å jobbe for om familien en dag skulle snu nesa hjemover igjen, og når en relevant stiling plutselig ble lyst ut var det bare å hoppe i det.

– Jeg hadde hørt mye positivt om selskapet, og når denne muligheten dukket opp så tenkte vi det var dumt å ikke søke. Det endte med at jeg fikk jobben, så da var det bare å hive seg rundt!

Maria beholdt jobben i Helse Nord men byttet kontorsted fra Tromsø til Stokmarknes. Huste ble pakket og solgt i full fart rett etter jul, nytt hus ble leid på Sortland og Asle begynte i sin nye jobb via hjemmekontor samtidig som han kjørte flyttelass på fritiden. En hektisk start på det nye året med andre ord.

Det beste med jobben er folkene!

Nå har Asle rukket å være i sin nye jobb 3 måneder allerede, og gjengen angrer ikke på at de bestemte seg for å «hoppe i det».

– Oppstarten har vært veldig bra! Foreløpig har jeg jobbet mye med grunnlag til kalkyler, sett på kostnadsdrivere i de ulike selskapene og gjort økonomisk analyse. Men etter hvert skal jeg også mer inn på driftssiden og bistå selskapene i anbuds- og sluttoppgjørs prosesser, sier Asle.

På spørsmål om hva som er det beste med jobben svarer Asle at det helt klart er folkene han jobber med. At han får jobbe bredt ut mot alle entreprenørselskapene, lære masse nytt og at alle er opptatt av å dra i samme retning og spille hverandre gode. Men helt til slutt sniker han med:

– Også Excel da … Hva i all verden skulle man gjort uten Excel?

Etter arbeidstid

Når vi spør Asle hva han liker å bruke fritiden på er svaret at i det siste har det gått i ett med baby, matlaging, vasking og flytting. Men en gang i tiden like han også å reise, fiske og bruke god tid på å lage skikkelig digg mat.

Vi ønsker Asle hjertelig velkommen med på laget – og satser på at når støvet legger seg blir det tid til litt fritidssysler igjen.

Psst! Asle og familien er nå på utkikk etter nytt hus på Sortland så om du vet om noe, gi oss et lite vink da vel!