Entreprenørselskaper

Sortland Entreprenør logo

Sortland Entreprenør AS ble etablert i 1964, og er i dag Vesterålens ledende entreprenørselskap. De leverer entreprenørtjenester til både det private og offentlige markedet, og er totalleverandør av nybygg, anleggsarbeid og rehabilitering av næringseiendommer.

Harstadbygg Entreprenør logo

Harstadbygg AS ble stiftet i 1986 da noen ansatte i Selmer Furuholmen i Harstad og Lofoten gikk sammen om å etablere et nytt lokaleid entreprenørselskap. I dag er Harstadbygg Entreprenør AS et av områdets ledende entreprenørselskaper. I 2016 ble Harstadbygg kjøpt av Kronsteingruppen AS.

Kai og Anlegg Entreprenør

Kai og Anlegg Entreprenør AS er et entreprenørfirma lokalisert på Sortland. Selskapet ble etablert i 1993 og er i dag 14 ansatte. De driver hovedsakelig innen anleggsaktivitet, men har også noe innen bygg. I 2016 kom Kronsteingruppen AS inn på eiersiden av Kai og Anlegg AS.

ByggTeam Hadsel logo

ByggTeam Hadsel as utfører de fleste oppdrag innen byggebransjen – både store og små. På referanselisten har de både skoler, forretningsbygg, eneboliger og tilbygg – samt ny ytterdør eller nytt vindu til fru Hansen. I 2015 ble ByggTeam Hadsel kjøpt opp av Kronsteingruppen AS.

Harstadbygg Bolig logo

Harstadbygg AS etablerte i 2006 et eget selskap, Harstadbygg Bolig AS, som fra samme tidspunkt også ble Mesterhus-leverandør for regionen. Mesterhus er Norges største boligbygger, og det trygge valget når du skal realisere boligdrømmen! I 2016 ble Harstadbygg Bolig kjøpt av Kronsteingruppen AS.

Byggvarehus

XL BYGG Sortland logo

XL-BYGG Sortland AS har siden 1988 vært leverandør av trelast og andre byggevarer til både proffmarkedet og privatpersoner på Sortland. I september 2019 flyttet vi inn i splitter nye og moderne lokaler i Markveien 18.

XL BYGG Harstad logo

XL-BYGG Harstad ble etablert i 2007 som en avdeling under XL-BYGG Kvæfjord. I dag er imidlertid XL-BYGG Harstad vårt hovedsete i regionen, med tilhørende avdelinger på Borkenes og Evenskjer. I januar 2022 flytter vi inn i Nord-Norges fineste og mest moderne byggevarehus på Gangsås i Harstad.

XL BYGG Kvæfjord logo

XL-BYGG Kvæfjord AS ble etablert i 1996, og ligger på Borkenes. De leverer byggevarer til både privat- og proffmarkedet i regionen. XL-BYGG Kvæfjord er en avdeling under XL-BYGG Harstad. 

XL BYGG Sortland logo

Skjærran Byggevare AS ble etablert i 1985, og har siden 2011 vært med i XL-BYGG kjeden. I 2018 kom Kronsteingruppen AS inn på eiersiden i bedriften, for deretter å kjøpe alle aksjene i 2021. XL-BYGG Skjærran er en avdeling under XL-BYGG Harstad. 

XL BYGG Myre logo

I 2018 gikk Myre Trelast og Øksnes Byggevarer, med 60 års samlet erfaring som leverandør av byggevarer, sammen om å danne et nytt selskap og XL-BYGG Myre AS ble født. Den 21. november i 2019 åpnet vi dørene til de helt ny lokalene i Øksnes Handelspark. I 2023 kom Kronsteingruppen inn på eiersiden i selskapet.

Eiendom

XL BYGG Myre logo

Kronstein Eiendom ble startet i 2020 med målsetningen om å bidra til utvikling og oppstart av nybyggprosjekter i Midtre Hålogaland. Hovedvekten av prosjektene er boligprosjekter, men de er også involvert i en rekke næringsprosjekter. 

Kronstein Eiendom følger kunden tett hele veien frem til overtakelse, gjennom både salgs, tilvalgs- og ettermarkedsfasen. Slik vet de at du som kunde blir fornøyd, og vi kan være stolte av det som blir bygget.