Hils på Aase, Kronsteingruppens nye HMS og KS ansvarlig!

1. juni 2023

Aase Øverland er nyansatt HMS/KS ansvarlig i Kronsteingruppen, og hadde sin første arbeidsdag hos oss tirsdag 2.mai 2023. Hun har allerede kommet godt i gang i sin nye jobb, og gleder seg spesielt over å kunne bidra til god HMS-kultur, interne prosesser som er tilpasset brukerne og «smart cuts» i et lokalt konsern i vekst!

Aase er 37 år, bor i Harstad, er gift og har to barn på 9 og 12 år. Hun har en bachelor i teknologidesign og ledelse fra Gjøvik, og har de siste 12 årene jobbet mye med logistikk, forbedringer og kvalitet. Hun kommer fra stillingen som leder for flyt og forbedring i Tine, en jobb hun var veldig godt fornøyd med på alle måter. Så hva var det som fikk henne til å søke på jobben som HMS/KS ansvarlig i Kronsteingruppen?

– Jeg hadde hørt mye positivt om Kronsteingruppen, og jeg liker at det er et lokalt konsern som både vil og tør satse. Både konsernet og datterselskapene fremstår som svært fremoverlente, noe som virket tiltalende på meg. Etter den første intervjurunden hvor jeg fikk høre konsernets visjon, og spesielt dette med at «Folk er alt», ble jeg bare enda mer nysgjerrig. Rent faglig er HMS og kvalitet en spennende kombinasjon, pluss at jeg elsker å jobbe med mennesker, så dette var bare en veldig bra totalpakke rett og slett!

Trives veldig godt

Aase synes hun er blitt godt tatt imot i sin nye jobb, og har allerede rukket å bli kjent med mange av Kronsteingruppens 275 ansatte.

– Men selvsagt er det mye å sette seg inn i og det går enda litt i surr med navn. Her om dagen måtte jeg si «sorry» til Raymond for at jeg kalte han Gjøran. Men det er utrolig gøy å lære om både konsernet og de ulike selskapene, så jeg gleder meg til fortsettelsen.

Det er lov å gjøre ting smartere!

Aller mest gleder Aase seg til å kunne bidra til en god HMS kultur, gode interne prosesser som er tilpasset brukerne i alle ledd og jobbe med hvordan vi kan hente ut synergier og trekke fordeler av at vi etter hvert er blitt et stort konsern.

– Jeg opplever at mye allerede er på stell her i Kronsteingruppen – men ting er i stadig utvikling, og man blir aldri utlært. Folk skal være trygge på jobben, og jeg brenner for å være en bidragsyter og støttespiller for selskapene i dette viktige arbeidet. Vi skal ikke ta noen snarveier, men vi kan godt gjøre ting smartere og lære av hverandre. Ikke «short cuts», men «smart cuts»!

Spennende å ta fatt på et nytt fagfelt

I sin aktive yrkeskarriere har Aase allerede rukket å være innom 3 ulike næringer – nemlig bildelproduksjon, aluminium og næringsmiddelproduksjon. Nå synes hun det er spennende å ta fatt på enda et nytt fagfelt.

– Bygg og anleggsnæringen er svært arbeidskrevende og vi trenger hele tiden dyktige fagfolk. Samtidig er det ikke helt uten risiko, og vi må sørge for at folk kommer hjem fra jobb igjen på ettermiddagen like hele som da de dro på morgenen. Det er utrolig givende å føle at jeg har masse å lære, samtidig som jeg kan bidra på en positiv måte.

– Dessuten er jeg jo gift med en fra bygg og anleggsnæringen, så det skal bli gøy når jeg kan begynne å utfordre han litt rundt middagsbordet!