Bli med Mona i XL-BYGG Sortland på jobb!

6. juni 2024

Mona Skogvoll Nilsen har over 20 års erfaring i bransjen, og en teft for interiør som er få forunt. De siste 14 årene har hun jobbet som fagselger kjøkken hos XL-BYGG Sortland, hvor hun har høstet en rekke priser fra vår leverandør Drømmekjøkkenet; 2 ganger årets selger og æresprisen hverdagsgledespreder.

Onsdag 5. juni betjente hun som vanlig kunder med et smil, både fra kontoret og ute på farten, og vi fikk henge med!

Dagen starter

Dagen til Mona starter på kontoret i Markveien klokken 07.00 med å sette over kaffen og ta dagens første kikk i mailboksen. Her tikker det inn alt fra bestillinger og monteringsspørsmål til ulike henvendelser fra leverandører.

– Det er kommet en mail fra Ketil i Kronstein Eiendom. Han sier «vet jeg er sent ute, men klarer du å få priset et kjøkken til meg i løpet av dagen?». Så det må jeg få til! Når proffkundene sier «hopp» så sier jeg «hvor høyt?» ler Mona.

XL-BYGG Sortland er leverandør av Drømmekjøkkenet, Nordsjø kjøkken og Elfa. I butikken finner du et topp moderne utstillingsareal for kjøkken, bad og garderobe sammen med kontorene til Mona og hennes kollega Isabell Knedahl.

Ulike typer kunder

Etter å ha hjulpet Isabell med en sidemannskontroll på en rekke ordrebekreftelser bærer det ut på befaring for Mona. I dag skal hun først kontrollere målene til et nytt kjøkken i båthavna på Sortland og deretter se over et nesten ferdig kjøkken i Sigerfjord. Mens vi sitter i bilen spør jeg henne hvordan den typiske kunden hennes er.

– Det er alle typer folk! Alt fra de som har en egen visjon for hvordan ting skal bli til de som sier de har null peiling og vil ha hjelp til alt, som å finne veggfarger og gulv og som passer. Uansett bistår vi alle så godt vi kan. Vi selger kjøkken, bad og garderober i hele Vesterålen, ja helt til Harstad faktisk. Nylig solgte jeg et kjøkken via Facetime til en som bor i Dubai. Når de kommer hjem til feriehuset på Andøy i juni skal alt stå klart, sier Mona.

Befaring og skreddersøm

Ute på dagens første befaring måler Mona opp arealene med vante hender, diskuterer løsninger og gir kundene gode råd til montering. På dagens andre befaring har hun med gaver til byggherre, som snart kan skilte med et ferdig Drømmekjøkken Bistro i brun ask og innvendig eik som kontrast.

– Dette er en skreddersydd løsning. Kunden ønsket synlige hyller foran på øya, så her har vi lagt inn hyller i eik og kortere skap i brun ask under. Dette blir skikkelig lekkert når det står ferdig, sier Mona. Deretter avtaler hun å få komme tilbake for å ta bilder av det ferdige produktet senere.

En spennende, kreativ og variert jobb

Mona var egentlig utdannet frisør og hadde egen frisørsalong i mange år, før hun bestemte seg for å ta videreutdanning og fagbrev innen salg og service. På spørsmål om hun trives i jobben sier Mona;

– Ja jeg trives veldig godt! Når vennene mine spør om jeg jobber her enda etter 14 år sier jeg at jeg har nok grodd fast. Jeg vet hva det vil si å drive bedrift og ha arbeidsgiveransvar, og her har vi det veldig godt. I tillegg får jeg vært både kreativ og en problemløser, og ingen dager er like. Favoritten er når jeg må tegne et kjøkken på et skikkelig vanskelig areal. Det er gøy! Sier Mona.

Takk for i dag!

Jevnt og trutt gjennom dagen ringer telefonen til Mona. Alt fra en leverandør som skal avtale nærmere hva som skal skje på «Interiørdagene» i september til spørsmål om bestillinger. Når vi kommer ut i bilen etter dagens andre befaring sier Mona;

– Du, bare vent litt, Knut Arne hos Saltdals hus har ringt meg. Han kan vi ikke la vente!

Før dagen er over har Mona rukket å levere prisoverslag til både Ketil i Kronstein Eiendom og Knut Arne hos Saltdals hus. I tillegg får hun satt bestilling på to store bad. Ute skinner sola og gradestokken viser 22 grader, så jeg takker så masse for følget og tenker at sjefen sjøl, Inge Karlsen, sa det best da han ble bedt om å beskrive Mona;

– Hun er helt rå, og en kjemperessurs både for oss andre i XL-BYGG Sortland og for kundene våre!

Mona på befaring i Sigerfjord, hvor Rune Fredriksen nesten er ferdig med et lekkert Drømmekjøkken.

Fakta om Mona:

  • Født i 1971, gift med Tor Kåre og har 3 barn.
  • Bor i Vibukta, den siste bebyggelsen i Sortland før man kommer over i
  • Andøy kommune. Pendler 2 mil til jobben, eller jobber hjemmefra ved behov.
  • Startet yrkeskarrieren som frisør og drev egen frisørsalong, før hun videreutdannet seg og tok fagbrev innen salg og service.
  • Over 20 års erfaring i bransjen og har jobbet i XL-BYGG Sortland siden 2010.
  • Trives med å ha et kreativt og variert yrke!